Прадавня література. Контрольна робота - Література. 9 клас - Тести - Каталог статей - Допомога учням, студентам, учителям
Головна » Статті » Тести » Література. 9 клас

Прадавня література. Контрольна робота
Прадавня українська література. Завдання для контрольної роботи

1. Прадавня українська література має характер
а) релігійний;
б) світський;
в) релігійний і світський.
 
2. "Слово про Закон і Благодать” – це твір
а) релігійний перекладний;
б) релігійний оригінальний;
в) світський перекладний;
г) світський оригінальний.
 
3. Текст "Слова о полку Ігоревім” було знайдено
а) Володимиром Мономахом;
б) графом Мусіним-Пушкіним;
в) літописцем Нестором.
 
4. Тема "Слова о полку Ігоревім” – це розповідь про
а) смерть князя Ігоря від рук древлян;
б) боротьбу князя Ігоря проти Святослава за київський княжий престол;
в) невдалий похід князя Ігоря проти половців.
 
5. Ідея "Слова о полку Ігоревім”
а) заклик до єднання для спільної боротьби проти зовнішніх ворогів;
б) заклик до помсти половцям за напади на Русь;
в) подяка Святославу за вдалий похід на половців у 1183 р.
 
6. "Браття і дружино! Лучче ж би потятим бути, аніж полоненим бути...” Це цитата з
а) "Повчання” Володимира Мономаха;
б) "Слова про Закон і Благодать”;
в) "Слова о полку Ігоревім”;
г) Києво-Печерського патерика.
 
7. "А коли добре щось умієте – того не забувайте, а чого не вмієте – то того учітеся, так же, як отець мій. Удома сидячи він зумів знати п’ять мов, а за це почесть єсть од інших країв”. Слова належать
а) митрополиту Іларіону;
б) Ярославу Мудрому;
в) Володимиру Мономаху;
г) Ігорю Святославичу.
 
8. "...чорнії тучі з моря йдуть, хотять прикрити чотири сонця...” Йдеться про
а) князів – учасників походу на половців;
б) половецьких ханів;
в) співців-дружинників.

 
9. Вірування і звичаї прадавніх українців розкрито в
а) "Поученні” Володимира Мономаха;
б) "Слові про закон і благодать";
в) "Велесовій книзі”;
г) Житіях святих отців.
 
10. Книга, на якій присягає Президент України – це
а) Острозька Біблія;
б) Остромирове Євангеліє;
в) Пересопницьке Євангеліє;
г) "Дії святих апостолів”.



Відповіді:
1 - В
2 - Б
3 - Б
4 - В
5 - А
6 - В
7 - В
8 - А
9 - В
10 - В
11 - 1 - 2
        2 - 4
        3 - 1
        4 - 3
12 - 1 - 2
        2 - 1
        3 - 3


Категорія: Література. 9 клас | Додав: ychitel (15.10.2012)
Переглядів: 5626 | Рейтинг: 4.0/1